Ligplaatsen en winterstallingen Westerschelde

5 Jachthavens stellen zich voor


Ligplaatsen en stallingen in Westerschelde

Omschrijving:

De Westerschelde is gelegen in de Nederlandse provincie Zeeland tussen Walcheren en Zuid-Beveland aan de noordzijde en Zeeuws-Vlaanderen aan de zuidzijde. De Westerschelde is een estuarium, wat betekent dat het een verbrede, trechtervorming rivier is, waar zoet rivierwater en zout zeewater vermengd worden en op deze manier brak water ontstaat. Wanneer een rivier als een stelsel van aftakking uitmondt, spreekt men van een delta.

Net als de Oosterschelde, vraagt de Westerschelde enige ervaring van de schipper. Zolang het vrijwel windstil is en je de wind mee hebt, is er niets aan de hand. Maar zodra de wind uit het noordwesten komt, kan het al snel heel anders zijn. Het is ook goed je te realiseren dat de Westerschelde vaak druk bevaren is met groot scheepvaartverkeer.

Belangrijk om te weten is dat de Westerschelde een ander vaarreglement hanteert voor schippers. In vrijwel geheel Nederland gelden de bepalingen van het BPR, alleen op de Westerschelde niet. Hier hanteert men namelijk het Scheepvaartreglement Westerschelde. Dit reglement dient u te allen tijde bij u te hebben. Dit is te vinden in de Wateralmanak deel 1 van de ANWB of in de Schipper Vaaratlas. Indien u met uw boot een vaarbewijs nodig heeft, dan dient u te beschikken over Klein Vaarbewijs 2.

De Westerschelde staat niet bekend als enorm spectaculair watersportgebied is, toch bied zij tal van watersportmogelijkheden. Rondom de Oosterschelde zijn in de plaatsen <a href="https://www.ligplaats.net/?s&amp;plaats=vlissingen">Vlissingen</a>, Ellewoutsdijk, Hoenderkenskerke (droogvallend), Hansweert (droogvallend), <a href="https://www.ligplaats.net/?s&amp;plaats=breskens">Breskens</a>, <a href="https://www.ligplaats.net/?s&amp;plaats=terneuzen">Terneuzen</a>, <a href="https://www.ligplaats.net/?s&amp;plaats=walsoorden">Walsoorden</a> en Paal (droogvallend) jachthavens te vinden.

Bij het zoeken naar een <a href="http://www.ligplaats.net/regio/westerschelde/">ligplaats rondom de Westerschelde</a> is het goed te bekijken hoe de jachthaven ligt ten opzichte van jouw woonplaats. Verder is het belangrijk een goede vergelijking tussen de verschillende jachthavens te maken. Daarbij moet je rekening houden met een aantal aspecten, denk hierbij aan de afmetingen van de ligplaats, hoe je in de boot komt, voorzieningen bij de ligplaats en faciliteiten van de jachthaven.

Michiel de Ruyterhaven ligt ten zuiden van Vlissingen. Vanuit deze jachthaven heb je direct toegang tot de Westerschelde en de Noordzee. Via het kanaal door Walcheren is het Veerse Meer bereikbaar. Wanneer deze vaarroutes jouw aanspreken, is het de moeite waard te kijken of zij nog ligplaatsen vrij hebben.

Wanneer je een geschikte ligplaats gevonden hebt rondom de Westerschelde, kan het vaarplezier beginnen.

Wijze van weergave
Jachthaven Terneuzen - Terneuzen
Omschrijving:
Adres: Scheldeboulevard 3 - 4531 EJ Terneuzen
Ligplaats met 1 zijsteiger
Ligplaats met 1 zijsteiger
Ligplaats met 1 zijsteiger
Ligplaats met 1 zijsteiger
Ligplaats met 1 zijsteiger
Jachthaven Breskens B.V. - Breskens
Omschrijving:
Adres: Oosthavendam 3 - 4511 AZ Breskens
WSV Ellewoutsdijk - Driewegen
Omschrijving:
Adres: Oosthoekseweg 2 - 4438 NK Driewegen
WV Neusen - Terneuzen
Omschrijving:
Adres: Scheldeboulevard 5 - 4531 ED Terneuzen

Niet gevonden wat u zoekt?

Vraag dan offertes aan bij jachthavens in uw regio!


Stuur mij offertes
Aricom Yacht Services - Terneuzen
Omschrijving:
Adres: Polenweg 26 - 4538 AP Terneuzen