Ligplaatsen en winterstallingen Oosterschelde

15 Jachthavens stellen zich voor


Ligplaatsen en stallingen in Oosterschelde

Omschrijving:

De Oosterschelde was vroeger een open water waar je een directe verbinding had naar zee. Dat is sinds de Oosterscheldekering veranderd. Tegenwoordig is de Oosterschelde een Zeearm in de provincie Zeeland en wordt omgeven door vier schiereilanden; Schouwen-Duiveland, Tholen, Zuid-Beveland en Noord-Beveland. De Oosterschelde heeft een oppervlakte van 350 vierkante meter.

Varen op de Oosterschelde vraagt wel om enige ervaring van de schipper. Stromend water is toch heel anders dan stilstaand water. Sinds de Oosterscheldekering is de stroom wel wat afgenomen, maar het moet niet onderschat worden. Enige kennis van het getijde is noodzakelijk; bij Yerseke is er namelijk nog steeds een verschil van meer dan drie meter me hoog- en laagwater.

Dat maakt dat voor de gevorderde watersporter de Oosterschelde een geweldig vaarwater is. Door de Schelde-Rijnverbinding is het op het water een stuk rustiger geworden, want de beroepsvaart neemt de kortste weg. Er liggen verschillende watersportplassen, te denken aan <a href="https://www.ligplaats.net/?s&amp;plaats=zierikzee">Zierikzee</a>, <a href="https://www.ligplaats.net/?s&amp;plaats=burghsluis">Burghsluis</a>, Roompot Marina, <a href="https://www.ligplaats.net/?s&amp;plaats=colijnsplaat">Colijnsplaat</a>, <a href="https://www.ligplaats.net/?s&amp;plaats=kats">Kats</a>, Goessche Sas, <a href="https://www.ligplaats.net/?s&amp;plaats=wemeldinge">Wemeldinge</a>, <a href="https://www.ligplaats.net/?s&amp;plaats=yerseke">Yerseke</a>, <a href="https://www.ligplaats.net/?s&amp;plaats=tholen">Tholen</a> en Sint Annaland. Dit maakt dat er voor ieder wel iets te beleven valt.

Belangrijk om te weten is dat in het Oosterscheldegebied de Zeelandbrug gelegen is. Voor de meeste schepen vormt deze brug geen probleem. Door de doorvaarthoogte van maximaal 13 meter kan iedereen er onder door varen. Bij twijfel dient u gebruik te maken van het beweegbare gedeelte aan de kant van Zierikzee.

Zierikzee is bekendste plaats gelegen in het Oosterscheldegebied. Zierikzee is mooi gelegen, wat maakt dat dit een zeer geliefde locatie is voor watersporters. Rondom de Oosterschelde zijn verschillende jachthavens gelegen. Deze jachthavens bieden voor ieder zijn wensen wat wils. Voor de gedreven watersporter is het een mooie kans om een <a href="http://www.ligplaats.net/regio/oosterschelde/">ligplaats rondom te Oosterschelde</a> te zoeken. Een geschikte ligplaats vinden, blijkt niet altijd even makkelijk. Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende criteria om uiteindelijk een weloverwogen keuze te maken. Denk hierbij aan aspecten als de afmetingen van de ligplaats, hoe je in de boot komt, voorzieningen bij de ligplaats en faciliteiten van de jachthaven.

Wanneer een mooie ligplaats rondom de Oosterschelde gevonden is, kan het genieten van de watersport beginnen.

Wijze van weergave
WSV Herkingen - Herkingen
Omschrijving:
Adres: Jachthaven 1 - 3249 AX Herkingen
Herkingen Marina - Herkingen
Omschrijving:
Adres: Kaaidijk 29 - 3249 AG Herkingen
WSV Battenoord - Nieuwe-Tonge
Omschrijving:
Adres: Havenweg 1 - 3244 LK Nieuwe-Tonge
WSV Oude Tonge - Oude-Tonge
Omschrijving:
Adres: Heerendijk 10 - 3255 LE Oude-Tonge

Niet gevonden wat u zoekt?

Vraag dan offertes aan bij jachthavens in uw regio!


Stuur mij offertes
WSV Het Bommelse Gors - Den Bommel
Omschrijving:
Adres: Kade 6 - 3258 AL Den Bommel
Jachthaven Atlantica B.V. - Stad aan 't Haringvliet
Omschrijving:
Adres: Zeedijk 54 - 3243 LG Stad aan 't Haringvliet
Jachthaven Bruinisse - Bruinisse
Omschrijving:
Adres: Jachthavenweg 61 D - 4311 NC Bruinisse

Niet gevonden wat u zoekt?

Vraag dan offertes aan bij jachthavens in uw regio!


Stuur mij offertes
WSV Bru - Bruinisse
Omschrijving:
Adres: Werkhavenweg 1 - 4311 NK Bruinisse
WSV Stavenisse - Stavenisse
Omschrijving:
Adres: Spuihaven 1 - 4675 RB Stavenisse
WSV St-Annaland - Sint-Annaland
Omschrijving:
Adres: Havenweg 12 - 4697 RL Sint-Annaland

Niet gevonden wat u zoekt?

Vraag dan offertes aan bij jachthavens in uw regio!


Stuur mij offertes