Ligplaatsen en winterstallingen Biesbosch

13 Jachthavens stellen zich voor


Ligplaatsen en stallingen in Biesbosch

Omschrijving:

De Biesbosch is gelegen in de provincie Zuid-Holland en is een prachtig gebied om doorheen te varen. Ze zeggen dan ook niet voor niets; door de Biesbosch varen is de Biesbosch ervaren. Je kunt er varen langs de wilgenbossen en groene oevers en door de kronkelende kreekjes of rivieren met een roeiboot, kano of fluisterboot. Het is wel belangrijk je te realiseren dat De Biesbosch een groot gebied is met getijdenverschil, dus rekening gehouden moet worden met ondiepten, stroming en grote afstanden.

Als bootbezitter kan je De Biesbosch binnenvaren op verschillende punten, namelijk via het Hollandse diep, de Amer, de Nieuwe Merwede en de Benden Merwede. Wanneer je gaat varen op De Biesbosch is een goede kaart onmisbaar. De vaarkaart van Nationaal Park De Biesbosch is verstandig om bij je te hebben. Hier is in te vinden waar je wel en niet mag varen, welke kreken alleen voor de kleinere boten (kano’s en roeiboten) toegankelijk zijn, waar je aan kan leggen en wat interessante wandelpaden zijn.

Wanneer je woonachtig bent in Strijensas, Moerdijk, Drimmelen, Werkendam of Raamsdonksveer is De Biesbosch een mooi vaargebied. Rondom De Biesbosch is dan de uitgelegen locatie om op zoek te gaan naar een ligplaats of winterstalling. Een geschikte ligplaats vinden is niet altijd even eenvoudig. Hieronder dan ook een aantal tips waar rekening mee te houden bij je zoektocht naar een ligplaats.

Aspecten als de afmetingen van de ligplaats, hoe je in de boot komt, voorzieningen bij de ligplaats en faciliteiten van de jachthaven zijn belangrijk om naar te kijken bij het zoeken van een ligplaats. De afmetingen van een ligplaats zijn vanzelfsprekend, want wanneer deze niet kloppen, wordt het lastig om je boot daar te stallen. Per jachthaven kan het verschillen over welke steiger(s) zij bezitten. Het is goed te kijken met welk gezelschap je denkt te gaan varen en hierbij te bedenken welke steiger nodig is om gemakkelijk in de boot te komen. Onder voorzieningen bij de ligplaats wordt verstaan; stroom, (vuil) water en wifi.

Voor winterstalling is het net even anders. Hierbij moet je eerst de keuze maken of je winterstalling in het water of op de kant wilt. Wanneer stalling op de kant je aanspreekt, hoef je jouw zoektocht niet te beperken tot jachthavens. Je kunt dan ook kijken of er stallingsbedrijven in de regio zijn welke op jouw wensen aansluiten. Wanneer je liever winterstalling in het water wilt, is het goed te bekijken welke jachthaven wat aanbiedt voor welke prijs.

Wijze van weergave
Watersportcentrum Hermenzeil - Raamsdonk
Omschrijving:
Adres: Zijlweg 1 - 4944 AV Raamsdonk
Jachthaven DOK12 - Raamsdonksveer
Omschrijving:
Adres: Kartuizerstraat 12 - 4941 EE Raamsdonksveer
W.V. De Donge - Geertruidenberg
Omschrijving:
Adres: Statenlaan 1 - 4931 KB Geertruidenberg
WSV Geertruidenberg - Geertruidenberg
Omschrijving:
Adres: Statenlaan 15 - 4931 KB Geertruidenberg

Niet gevonden wat u zoekt?

Vraag dan offertes aan bij jachthavens in uw regio!


Stuur mij offertes
W.V. De Amer - Drimmelen
Omschrijving:
Adres: Cromsteven 10 - 4924 CA Drimmelen
W.S.V Drimmelen - Drimmelen
Omschrijving:
Adres: Nieuwe Jachthaven 5 - 4924 BA Drimmelen
W.S.V. Biesbosch - Drimmelen
Omschrijving:
Adres: Nieuwe Jachthaven 57 - 4924 BA Drimmelen

Niet gevonden wat u zoekt?

Vraag dan offertes aan bij jachthavens in uw regio!


Stuur mij offertes
Watersport Service Crezée - Lage Zwaluwe
Omschrijving:
Adres: Biesboschweg 3 - 4926 SJ Lage Zwaluwe
WSV De Kil - Dordrecht
Omschrijving:
Adres: Rijksstraatweg 355 - 3316 EG Dordrecht
Watersportvereniging Werkendam - Werkendam
Omschrijving:
Adres: Vierlinghstraat 1 a - 4251 LC Werkendam

Niet gevonden wat u zoekt?

Vraag dan offertes aan bij jachthavens in uw regio!


Stuur mij offertes